Gault&Millau 2023
Eigenaren zijn Zoë en Ralph Jonker: zij in de keuken, hij in de zaal. Dat Zoë keer op keer verrast met opmerkelijke combinaties zijn we intussen gewend. Neem dat Experience menu gerust letterlijk. Na een paar amuses is het meteen raak, deze keer king fish met koolrabi, tomatillo, hangop, zilte kruiden, vinaigrette van granny smith, wei en groene kruidenolie. Ook de haas van wild zwijn met zoete appeltjes, schorseneer, zuurkool, aardappelmousseline met gerookte boter en kruidenjus is een shot in de roos. Passende wijnen en creatieve non-alcoholische sappen zorgen voor de kers op de taart.
Zie ook de pagina van Gault & Millau
Recensie | Uit Eten
NRC | september 2022
Ze heeft goede ideeën, deze chef.
Lekker 2023 – 5ejaar in lekker!
De jonge chef Zoë en haar man, gastheer en sommelier Ralph Jonker, voeren een klein, ongedwongen en eigentijds ingericht restaurant in het centrum van Rhenen. Maar vergis je niet, beiden zijn ambitieus tot op het bot en stellen alles in het werk om de gasten optimaal te laten genieten van spijs en wijn. En dat lukt aan alle kanten. De keuken is modern en licht in combinatie met moderne technieken. En hierbij worden zowel lokale als internationale ingrediënten gebruikt. Er is een meergangenmenu gebaseerd op de smaken van het seizoen en je kunt vooraf bites bestellen. De wijnkaart is uitgebreid. Veel wijnen komen uit Oostenrijk, Duitsland en mediterrane landen, maar er is ook keuze uit nieuwewereldwijnen. Naar wens kan een alcoholvrij arrangement geserveerd worden, evenals open wijnen per glas.
We worden meteen al verrast met een ‘cocktail’ van komkommer in een meringue van kafir limoen en hangop. Je moet deze ‘bol’ in een keer in je mond stoppen want de vulling is vloeibaar. Een regelrecht smaakbommetje. We vangen aan met krabsalade met Hollandse garnalen, vichyssoise, gerookte paling, zilte kruiden en gefrituurde, ongepelde garnalen. Hierin proef je het zout van de zee. In een woord: zalig! Net als de kruidige grüner veltliner in het glas. De volgende gang is perfect gebakken kabeljauw met een groenekruidensaus, groene asperge, kruiden, fregula en hollandaise. De Portugese alvarinho Solar de Serrade matcht er prima mee. Hier krijg je ‘good food’ en zorgt het aardige personeel dat je met een ‘good mood’ naar huis gaat. Precies zoals de slogan aan de wand ons beloofde.
Zie ook de pagina in de lekker: LEKKER
Food inspiration – artikel september 2022
“Ik blaas niet zo hoog van de toren, kom maar gewoon proeven”
Culinair avonturier Zoë Lensen maakte van tapaszaak een gastronomische verrassing